Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада розгляне питання повернення електронної оплати проїзду у громадському транспорті на черговій сесії – Микола Поворозник

05 травня 2022 року, 12:36

Київрада розгляне питання повернення електронної оплати проїзду у громадському транспорті на черговій сесії. Рішення щодо того, з якої дати на якому виді транспорту повернуть електронну оплату за проїзд ухвалюватимуть депутати. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час брифінгу у Медіацентрі Україна - УКРІНФОРМ.

«Сьогодні збільшується кількість громадського транспорту. Люди виходять на роботу, вони потребують заробітної платні. Відповідно, сам транспорт потребує розхідних матеріалів, треба сплачувати за пальне і електрику», – зазначив Микола Поворозник.

Він нагадав, що місто зробило проїзд у громадському транспорті безоплатним на час евакуації населення з Києва. Кияни користуються послугами громадського транспорту безкоштовно із 24 лютого, тобто від початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Сьогодні міська влада закликає киян за можливості не пересуватися містом приватним автотранспортом без нагальної потреби через брак палива, а користуватися громадським транспортом.

Мережа постійно розширюється, аби забезпечити перевезення мешканців, які повертаються у столицю.

Нагадаємо, що у столиці працюють: 141 автобус на 63 маршрутах; 68 трамваїв на 16 маршрутах; 80 тролейбусів на 25 маршрутах. Також працює Київський метрополітен.

Приватні перевізники здійснюють перевезення на 80 маршрутах загальною кількістю майже 459 автобусів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]