Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада схвалила міську цільову програму «Захисник Києва» на 2022-2024 роки

20 січня 2022 року, 15:24

Київрада підтримала міську цільову програму «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки, яка передбачає виділення понад 110 млн грн на зміцнення обороноздатності Києва. За відповідне рішення проголосували 78 депутатів.

«В умовах продовження збройної агресії з боку Російської Федерації проти України, високої вірогідності повномасштабного вторгнення та застосування агресором диверсійно-розвідувальних сил або здійснення актів тероризму, важливого значення набуває виконання заходів з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві. Зокрема на це і спрямовані заходи, що увійшли до програми «Захисник Києва», – заявив під час доповіді заступник голови КМДА Андрій Крищенко. 

Він розповів, що реалізація прийнятої Київрадою програми дозволить обладнати пункти постійної дислокації для бригади Сил територіальної оборони в кожному районі міста Києва, забезпечити бригаду необхідними навчально-тренувальними комплексами та майном і підвищити готовність системи мобілізації міста Києва.

Також у рамках програми «Захисник Києва» заплановано створити Єдиний центр підготовки Сил муніципальної безпеки міста Києва, зокрема і бригади територіальної оборони.

«Після підготовки резервістів та налагодження роботи підрозділів Київ матиме розвинуту та ефективно функціонуючу окрему бригаду територіальної оборони, яка буде готова до виконання завдань протягом 24 годин», – наголосив заступник голови КМДА.

Також під час виступу Андрій Крищенко запросив депутатів Київради та всіх небайдужих мешканців столиці долучатися до лав територіальної оборони Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]