Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада сьогодні проголосувала за рішення, що є черговим етапом для врегулювання проблеми заборгованості перед НАК «Нафтогаз України»

11 вересня 2018 року, 16:05

Сьогодні Київська міська рада прийняла рішення, що надає повноваження комунальному підприємству «Київтеплоенерго» вирішувати питання боргу за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз» лише в тій частині боргу, що має джерела для компенсації.

За внесення відповідних змін до рішення «Про питання заборгованості перед ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» сьогодні проголосувало 76 депутатів Київської міської ради.

«Це важливий крок до врегулювання питання заборгованості за спожитий газ, укладення угоди з НАК «Нафтогаз України» та відновлення енергопостачання в Києві. За останні чотири місяці містом проведена значна робота: міська влада Києва відстояла інтереси громади. У результаті переговорів ми досягли того, що зараз мова йде про значно меншу суму, яка має гарантовані компенсатори», – говорить заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що сьогодні Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав рішення про виділення субвенції на покриття державних зобов’язань на різницю в тарифах.

«Ми сподіваємося, що вже до кінця вересня питання вдасться врегулювати остаточно, і ми зможемо повернути гарячу воду в будинки і максимально встигнути виконати роботи для вчасного й стабільного запуску опалювального сезону», – сказав Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]