Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада ухвалила рішення, яке дозволить утримати ціни на гарячу воду для киян на звичному рівні до кінця травня

15 квітня 2022 року, 14:24

Київська міська рада ухвалила рішення «Про деякі питання надання комунальних послуг в умовах воєнного стану в місті Києві». За нього проголосували 92 депутати. Виконання зазначеного рішення дозволить продовжити до 31 травня поточного року дію тарифів на гарячу воду та теплову енергію для приготування гарячої води на рівні опалювального сезону 21/22, враховуючи введення воєнного стану. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що міська влада попри зростання вартості природного газу та попри інші витрати теплопостачальних підприємств змогла стримати зростання тарифів на тепло і гарячу воду. І протягом опалювального сезону, що завершився 5 квітня, вартість послуг була на рівня минулих років. Для цього було прийнято низку антикризових рішень. Був підписаний відповідний  Меморандум між урядом, НАК «Нафтогаз», Асоціацією міст України. Київська міська рада додатково виділила з бюджету 2 млрд грн, збільшивши статутний фонд найбільшого теплопостачальника міста – комунального підприємства «Київтеплоенерго». Це дозволило стабільно пройти опалювальний сезон і забезпечити оперативне аварійне обслуговування теплопостачальної інфраструктури навіть в умовах обстрілів міста.

«У країні продовжує діяти військовий стан, необхідно поки продовжити дію звичних цін на гарячу воду на найближчі два місяці. Далі – ситуація залежатиме від ціни на газ, які встановлюються на рівні країни», – пояснив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]