Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада заборонила КМДА гасити заборгованість за середньостроковими позиками

05 жовтня 2017 року

Київрада заборонила КМДА гасити заборгованість за середньостроковими позиками

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення “Про середньострокові позики”.

Відповідно до рішення, забороняється виконавчому органу Київської міської ради (КМДА) здійснювати погашення заборгованості за середньостроковими позиками, що надавалися за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку бюджету міста Києва у 2009-2014 роках. Сьогодні Кабінет Міністрів України готує відповідну постанову, яка зобов’яже місто виплатити 3,7 млрд грн.

“Існує загроза, що у випадку прийняття даної постанови, КМДА змушена буде її виконати. Таким чином з міського бюджету можуть бути стягнені відповідні кошти як борг за 2009 до 2014 роки. А це 3,7 мільярди гривень, яке місто може спрямувати на власні потреби. Наше рішення забороняє КМДА не здійснювати погашення заборгованості за середньостроковими позиками, що надавалися за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку в період у 2009-2014 роках. Головному управлінню Державної казначейської служби України у місті Києві надати Київському міському голові та Київраді пропозиції щодо списання даної заборгованості”, - зазначив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков.

Загалом мета рішення — захист права комунальної власності територіальної громади столиці та унеможливлення втручання в діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування.

Рішення підтримали 88 депутатів. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]