Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила нормативну грошову оцінку земель Києва, що почне діяти з 2023 року

08 липня 2021 року, 13:02

Київська міська рада затвердила технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Києва. Нормативна грошова оцінка землі почне діяти з 1 січня 2023 року. Відповідне рішення підтримали 89 депутатів Київради.

Як зазначив заступник голови КМДА Петро Оленич, при грошовій оцінці земель застосовано комбінування експертного та функціонального методів. Базова вартість 1 кв. м земель міста Києва збільшиться в 1,2 рази. 

Документацією сформовано 573 економіко-планувальні зони та виділено 4 групи факторів, що впливають на цінність міських земель. Зокрема, зручність транспортної розв’язки, стан довкілля, інфраструктура району та соціальна привабливість для містян.

«Завдяки прийняттю цього рішення Київ отримає додаткові можливості для розвитку. Зокрема, воно дасть змогу покращити соціально-економічний стан, сприяти виконанню програм розвитку міста, розробити механізми економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель міста Києва. Вперше нормативно грошова оцінка була розроблена подана і затверджена вчасно», – підкреслив Петро Оленич.

Нагадаємо, що відповідно до статті 18 Закону України «Про оцінку земель», нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення, проводиться не рідше ніж раз на 5-7 років.

Нормативна грошова оцінка є базою при визначенні розміру:

  • земельного податку;
  • орендної плати;
  • державного мита при обміні, спадкуванні, даруванні земельних ділянок.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]