Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила умови енергосервісних договорів, які дозволять школам та дитсадкам зекономити 13 млн грн

14 березня 2019 року

Київрада затвердила умови енергосервісних договорів, які дозволять школам та дитсадкам зекономити 13 млн грн

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили істотні умови енергосервісних договорів.

Відтак, у 14 дитячих садочках, школах та ліцеї одразу чотирьох районів  (Дарницького, Святошинського, Оболонського та Солом’янського) буде здійснено енергозберігаючі заходи за енергосервісними договорами (ЕСКО-договори). Сумарна ціна енергосервісних договорів становить – 11,5 млн грн. Середній строк договорів – 6 років.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який презентував рішення, місто системно впроваджує різні механізми досягнення енергоефективності будівель, зокрема модель ЕКСО-контрактів. Наразі зі 260-ти договорів, що є в Україні, – 123 працюють саме в Києві. Наступного тижня столиця очікує міжнародну делегацію, щоб поділитися досвідом реалізації ЕСКО-договорів.

«У контексті продовження цієї програми ми говоримо про 14 енергосервісних договорів, сума їх – 11,5 млн грн, і очікувана економія – 13 млн грн. Нагадаю, що йдеться про те, що, не залучаючи бюджетні кошти, ми даємо можливість інвестору провести заходи з енергозбереження у будівлях і потім, за рахунок економії, повернути свою інвестицію. А в перспективі бюджетні заклади мають суттєву економію на комунальних послугах», – пояснив Петро Пантелеєв. 

Нагадаємо, механізм енергосервісних договорів, передбачений Законом України «Про запровадження нових інвестиційних можливостей». Оплата послуг енергосервісу здійснюється за рахунок досягнутого рівня скорочення споживання теплової енергії, що, у свою чергу, є істотною умовою договору енергосервісу та гарантується виконавцем енергосервісу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]