Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила умови енергосервісних договорів, які дозволять школам та дитсадкам зекономити 16,6 млн грн

17 травня 2019 року

Київрада затвердила умови енергосервісних договорів, які дозволять школам та дитсадкам зекономити 16,6 млн грн

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили істотні умови енергосервісних договорів.

Відповідно до рішення, виконання енергоефективних заходів в рамках 11 енергосервісних контрактів у закладах бюджетної сфери цього року дозволить скоротити рівень витрат на оплату теплової енергії на 16,6 млн грн.

«Енергосервіс – це потужний механізм залучення інвестиційних коштів для підвищення енергоефективності будівель бюджетної сфери. На сьогодні Київ лідирує в Україні за кількістю укладених енергосервісних договорів. Зокрема з 2015 року в Україні було укладено 330 ЕСКО-договорів, з них - 118 у Києві. В результаті впровадження ЕСКО-механізму протягом 2016-2017 років в м. Києві було модернізовано індивідуальні теплові пункти в 62 бюджетних будівлях та вже на початок 2019 року досягнуто значного скорочення рівня витрат на оплату теплової енергії на рівні - 9,80 млн грн», - зазначив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

Він зауважив, що затвердження Київрадою істотних умов енергосервісних договорів є передумовою їх укладання та подальше здійснення енергосервісу у бюджетних установах міста Києва.

«Важливо, що оплата послуг енергосервісу здійснюється виключно за рахунок досягнутого скорочення споживання або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів або житлово-комунальних послуг порівняно із споживанням чи витратами за відсутності ЕСКО-заходів. Більш того, умовами контракту гарантується фінансова відповідальність інвестора на випадок якщо задекларована економія не буде досягнута, - підкреслив Дмитро Науменко.

Рішення підтримали 76 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]