Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада збільшила фінансування для посилення оборони та безпеки столиці в рамках програми «Захисник Києва» на 2022-2024 роки

23 червня 2022 року, 13:27

Київрада внесла зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки. Відповідне рішення ухвалене у зв’язку із тривалою збройною агресією російської федерації проти України та для збільшення фінансування заходів із підвищення рівня обороноздатності столиці.

«У перші дні війни до територіальної оборони Києва прийшло майже втричі більше громадян, ніж було потрібно для комплектування бригади ТрО столиці. Це обумовило необхідність формування другої бригади тероборони міста Києва, майже половина особового складу цих бригад уже виконує завдання в зоні бойових дій. Розгорнуто центр підготовки сил територіальної оборони та безпеки на базі комунальної організації «Муніципальна охорона», де триває регулярна підготовка підрозділів ТрО та добровольчих формувань територіальної громади столиці. Лишаються актуальними завдання щодо виконання підготовчих заходів до оборони Києва», – повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

За його словами, потребують допомоги щодо належного матеріально-технічного забезпечення військові частини (підрозділи) Збройних Сил України та інших військових формувань, що вирушають з Києва для виконання бойових завдань на передову.

«У зв’язку із цим виникла нагальна потреба внести зміни до програми «Захисник Києва» для збільшення фінансового ресурсу для реалізації вищезгаданих заходів у 2022 році на суму 128,6 млн грн», – зазначив Роман Ткачук.

Так, за його інформацією, це дасть змогу комплексно вирішувати потреби військових частин, підрозділів Сил оборони та безпеки столиці.

Окрім цього, кошти спрямують на капітальний ремонт навчально-матеріальної бази центру підготовки сил територіальної оборони та муніципальної безпеки Києва, де розгорнуть додаткові класи і місця для проведення практичних занять.

Також збільшення видатків забезпечить перевезення автотранспортом військовослужбовців до районів виконання завдань або підготовки, а в разі необхідності – перевезення матеріалів і засобів для облаштування інженерних загороджень та фортифікаційних споруд (блокпостів тощо).

Нагадаємо, на сьогодні в Києві створено дві бригади територіальної оборони та понад 40 добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ), які в переважній більшості виконують бойові завдання на передовій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]