Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада зобов’язала забудовника на Андріївському узвозі, 14-16 зупинити зведення готелю і обмежити висотність споруди

21 червня 2018 року

Київрада зобов’язала забудовника на Андріївському узвозі, 14-16 зупинити зведення готелю і обмежити висотність споруди

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає врегулювання питань використання  земельної ділянки на  Андріївському узвозі, 14-16 та розірвання договору оренди з приватним підприємством “Маркон”.

Йдеться про площу в 0,19 гектара в історичному місці столиці – Андріївському узвозі, 14-16. На цій території забудовник планує зведення дев’ятиповерхового готелю. Таким чином перевищено допустиму висотність майбутньої будівлі, оскільки висота готелю становитиме орієнтовно 30 метрів. Разом із тим, максимальна висотність споруд на цій ділянці – 12 метрів.

Відповідно до рішення Київради, генеральний підрядник має негайно зупинити будівництво готельного комплексу з закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту на Андріївському узвозі, 14-16. 

«Земельна ділянка знаходиться в межах Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Київ», пам’ятки містобудування «Замкова гора – Андріївський узвіз». Місто не може дозволити спотворення історичної частини столиці. Тому міська влада  вирішила негайно зупинити всі роботи, які проводяться за відповідною адресою. У місячний термін привести об’єкт будівництва готельного комплексу із закладами громадського харчування і паркінгами  у відповідність до законодавства та обмежити висотні параметри об’єкта», - зазначив депутат Київради Олександр Міщенко. 

Якщо забудовник протягом місяця не обмежить висотні параметри готелю, Київрада розірве договір оренди земельної ділянки на  Андріївському узвозі, 14-16 з приватним підприємством “Маркон”.

Рішення підтримали 82 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]