Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради України ініціювати звернення до Кнесету Держави Ізраїль щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу

16 грудня 2021 року, 16:45

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради України ініціювати звернення до Кнесету Держави Ізраїль щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 16 грудня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання. Рішення підтримали 87 депутатів.

За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту Вадима Васильчука, тоталітарний режим навмисно знищував мирне населення окремих націй, так червоний терор ініціював геноцид українського народу в 1932-1933 роках.

«Навмисне знищення українського народу не є поодиноким випадком в історії, адже від терору потерпало багато націй у різний час. В Україні шанують пам’ять про загиблих євреїв, яких переслідували та масово знищували під час Другої світової війни. Потрібно, щоб світова спільнота визнавала всі акти навмисного, жорстоко знищення цілих націй з метою недопущення подібних випадків більше ніколи. Важливо, щоб Держава Ізраїль теж визнала Голодомор злочином геноциду українського народу. Навмисне знищення народів є страшною трагедією для людства. Ми маємо пам’ятати про всіх людей, незалежно від расової та національної приналежності», – зазначив Вадим Васильчук.

Депутат додав, що Голодомор 1932-1933 років в Україні є страшною трагедією, яка знищила мільйони людей, намагалася зруйнувати вікові традиції та культуру українського народу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]