Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради України задля отримання дозволу на проведення пленарних засідань та постійних комісій онлайн

31 серпня 2021 року, 17:51

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та отримання дозволу на проведення дистанційних засідань. Таке рішення підтримали сьогодні 69 депутатів.

За словами депутата Київської міської ради, члена Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Дмитра Білоцерковця, ситуація з пандемією коронавірусу показала в усьому світі, що треба вміти бути готовим оперативно адаптуватися до нових умов життя. У випадку коронавірусу – адаптуватись до онлайн формату спілкування та роботи.

«Для того, щоб забезпечити ефективне функціонування органів місцевого самоврядування, депутатський корпус звернувся до Верховної Ради України з проханням невідкладно внести відповідні зміни, якими зняти обмеження щодо виключного переліку питань, які можуть розглядатися на пленарних засіданнях місцевих рад, постійних депутатських комісій у онлайн режимі», – зазначив Дмитро Білоцерковець. 

За словами депутата, рішенням пропонується внести зміни до законодавства, та повноцінно дозволити міській раді проведення пленарних засідань та постійних комісій онлайн.

«Нині депутатський корпус має можливість проводити дистанційні засідання, але це стосується обмеженого кола тем, що неправильно, адже щодня у міської влади виникає чимало питань, які потребують оперативного реагування. Водночас комітети Верховної Ради України мають можливість у режимі онлайн розглядати будь-які питання під час локдауну, а комісії Київської міської ради цієї опції позбавлені», – наголосив Дмитро Білоцерковець.

Депутат додав, що підтримка запропонованих пропозицій Верховною Радою призведе до того, що міським радам не потрібно буде чекати для розв’язання важливих питань міста. Усі питання будуть вирішуватись оперативно, у звичному режимі, але онлайн. Єдина обов’язкова вимога – пряма трансляція таких засідань на офіційному сайті міських рад для максимальної публічності та гласності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]