Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська влада попереджає безвідповідальних балансоутримувачів про штрафи за неприбирання снігу та бурульок

16 січня 2017 року, 15:37

Під час значних снігопадів більшість киян вчасно переставляли свої припарковані автівки для того, щоб комунальні служби могли якісно прибрати столичні дороги. Проте деякі балансоутримувачі, організації і ЖЕКи недбало поставились до безпеки киян і не прибирали підзвітні території, адже обов’язок балансоутримувачів – організовувати безпечні умови пересування містян територією. Про це розповів сьогодні під час брифінгу керівництва КМДА з нагальних питань життєдіяльності столиці директор Департаменту міського благоустрою та збереження природнього середовища Андрій Фіщук.

«Протягом першої половини січня, інспектори благоустрою, в том числі й районного рівня, винесли 4,5 тисячі приписів на усунення порушень, тобто з вимогами розчистити ключові підходи до об’єктів соціальної сфери», – сказав Андрій Фіщук.

Він також зауважив, що було складено 478 адміністративних протоколів щодо найбільших порушників благоустрою.

«Як засвідчила практика, приблизно 90% цих протоколів, що розглядаються комісією, задовольняються. У разі, якщо буде задовільнено всі протоколи міський бюджет може поповнитися на 400 тисяч гривень», – наголосив він.

Варто зазначити, що максимальний розмір штрафних санкцій за недбале ставлення до прибирання снігу та бурульок із балансових територій (порушення Правил благоустрою) складає 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]