Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські лікарі пройшли тренінг ВООЗ з хімічної готовності та реагування

20 травня 2022 року, 13:20

Столичні лікарі пройшли тренінг з хімічної готовності та реагування, який провели фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«Це дводенний насиченій курс, мета якого посилити хімічну готовність та здатність медичних працівників оперативно реагувати на такі загрози», – пояснила Валентина Гінзбург.

Учасниками першого тренінгу стали співробітники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також лікарень, що мають відповідну базу для надання медичної допомоги постраждалим від дії хімічних речовин.

За інформацією Валентини Гінзбург, під час тренінгу київські медики отримали теоретичні та практичні знання щодо класів і дії хімічних агентів, використання засобів індивідуального захисту, деконтамінації, а також щодо сортування та надання медичної допомоги при дії хімічних речовин на догоспітальному і ранньому госпітальному етапі.

«Дуже важливо, що цей курс органічно поєднує теоретичні знання з відпрацюванням практичних навичок. Наприклад, він включає в себе симуляцію події з масовими жертвами від застосування хімічних агентів. Таким чином наші медики отримають не просто алгоритм, як допомагати в таких випадках, а буквально «проживуть» його, тож добре запам’ятають», – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона висловила сподівання, що киянам ніколи не знадобиться допомога лікарів при масовому отруєнні хімічними речовинами. Проте медичні працівники мають бути готовими надати кваліфіковану допомогу за будь-яких обставин.

«Я і в мирні часи була переконана, що жодні знання та вміння не можуть бути зайвими. Нині я в цьому впевнена на 300 відсотків. Вчитися потрібно завжди, а лікарям – щодня, адже від них залежать життя та здоров’я людей», – підкреслила Валентина Гінзбург.

Вона подякувала медикам, які відгукнулися на пропозицію підвищити свій фаховий рівень та окремо, за надану можливість, – Всесвітній організації охороні здоров’я.

«Коли відвідала заняття, особисто переконалась у професійності викладення матеріалу та наскільки ця інформація корисна. Дякую тренерам, дякую ВООЗ за небайдужість і бажання ділитися досвідом!» – сказала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]