Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський театр опери і балету для дітей та юнацтва відкриває 39-й театральний сезон

20 вересня 2020 року, 12:49

20 вересня о 19:00 Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва презентує концерт артистів балету у гала-вечорі Чайковського. Вишукану атмосферу та надзвичайну естетичну насолоду глядачам даруватимуть номери із кращих постановок театру – «Лускунчик», «Лебедине озеро» та «Спляча красуня».

Тижнем раніше, 12 вересня театр відкрив новий 39-й театральний сезон гала-концертом «Шедеври світової музики».

Уперше від початку локдауну, спричиненого пандемією COVID-19, глядачі мали можливість почути яскраві оперні номери у звичному середовищі театральної зали. Саме тому гаслом відкриття 39-го сезону Київської опери став хештег #почуй_справжнє.

«Пандемія COVID-19 стала справжнім викликом не лише для Київського академічного театру опери і балету, а й для цілої сфери культури. Утім, ми адаптуємось до нових умов: коригуємо репертуар задля залучення меншої кількості учасників, забезпечуємо дистанцію при розсадці глядачів у залі, знаходимо нові формати для спілкування з глядачами, як-от концерти з балкону театру та проєкт «Якщо ти не йдеш у театр – театр приходить до тебе». Ми віримо в те, що все буде добре, і саме з такою вірою відкриваємо наш 39-й театральний сезон», – зазначив директор-художній керівник театру Петро Качанов.

Особливістю вечора стали виступи запрошених солістів провідних оперних театрів світу (Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Opéra national de Paris, Teatro la Monnaie, Covent Garden), переможців престижних конкурсів «Operalia» та «BBC Cardiff Singer of the World».

У святковому концерті взяли участь солісти Київської опери Андрій Гонюков, Анна Зарецька, Олександр Киреєв, Сергій Макієнко, Дар’я Миколенко, Анастасія Поліщук, Алла Пригара, Катерина Стращенко, Ольга Фомічова та Дмитро Фощанка, а також запрошені зіркові солісти Андрій Бондаренко, Валентин Дитюк, Ольга Кульчинська, Тарас Штонда. Симфонічним оркестром керував головний диригент театру Віктор Плоскіна, диригенти Володимир Кожухар, Сергій Голубничий, Євген Воронко та Ділявер Осман.

Із програмою «Гала-Чайковського», поставновним складом та солістами, що беруть участь у концерті,  можна ознайомитись за посиланням.

Запис відеотрансляції з гала-концерту «Шедеври світової музики» доступний за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]