Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київський зоопарк взяв участь у конференції Європейської Асоціації зоопарків та акваріумів

23 вересня 2021 року, 17:40

Київський зоопарк взяв участь у конференції Європейської Асоціації зоопарків та акваріумів, як Кандидат у повноправне членство в Асоціації. Про це повідомив генеральний директор Київського зоопарку Кирило Трантін.

«В міжнародній зоопарківській спільноті відбулася головна подія року – щорічна Конференція Європейської Асоціації зоопарків та акваріумів. Сотні інституцій в режимі онлайн ділилися досвідом, новинами та звітували про свою роботу», – розповів Кирило Трантін.

За його словами, конференція тривала п’ять днів, під час яких учасники ділилися власним досвідом реконструкції зоопарків, оптимізації раціонів, стандартів добробуту, просвітницькими проєктами та науковими дослідженнями.

«Як директор європейської природоохоронної інституції я розумію важливість бути частиною цією спільноти. Розвиток стандартів, наука та просвітництво – напрями, без яких не можлива робота сучасного зоопарку європейського рівня. Я приємно вражений масштабом події та рівнем координації роботи Асоціації навіть у складний час пандемії», – зазначив Кирило Трантін.

Він підкреслив, що у Київзоо і далі тримають чіткий вектор розвитку: Київський зоопарк – європейський зоопарк. Тут повністю розділяють стратегію ЄАЗА: високі стандарти утримання тварин, глибокий науковий бекграунд розвитку і планування зооколекції, тісна інтеграція всіх організацій-членів у племінні програми збереження видів, скоординована фахова робота у збереженні біорізноманіття, пріоритетна увага до охорони місцевих природних екосистем, залучення відвідувачів до збереження навколишнього середовища, а також виховання у молодого покоління етичного відношення до тварин і розуміння принципів сталого розвитку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]