Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київському національному музею російського мистецтва хочуть повернути історичну назву

08 лютого 2017 року

Київському національному музею російського мистецтва хочуть повернути першу назву

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили перейменування Київського національного музею російського мистецтва.

Відповідно до проекту рішення, Київський національний музей російського мистецтва пропонується перейменувати у Національний музей “Київська картинна галерея” (офіційна скорочена назва – Київська національна картинна галерея).

“Ми пропонуємо музею російського мистецтва повернути першу назву. Відповідно до законодавства, питання зміни назви закладу відноситься до компетенції засновника музею. Засновником є Київрада, відповідно рішення про перейменування може бути прийнято без врахування думки трудового колективу. Але наш комісія зверталась до трудового колективу щодо проведення зборів з цього питання. Вони відбулися, але, на жаль, конструктивного діалогу не склалося, представники музею не озвучили конкретних пропозицій”, - зазначила голова комісії з питань культури Вікторія Муха.

Відповідне рішення також ще розглядатимуть на пленарному засіданні Київради.

Довідково: Музей відкрили у 1922 році під назвою «Київська картинна галерея». Основу музейного фонду склали художні колекції київських промисловців та меценатів Терещенків. На даний час збірка Музею нараховує понад 13000 пам’яток мистецтва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]