Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київводоканал» удосконалює об’єкти інфраструктури, які зможуть прийняти на обслуговування Київську агломерацію

10 вересня 2020 року, 17:39

ПрАТ «АК «Київводоканал» удосконалює об’єкти інфраструктури, які зможуть прийняти на обслуговування Київську агломерацію. Про це сказав генеральний директор «Київводоканалу» Дмитро Новицький під час Kyiv Investment Forum 2020.

«Стратегія подальшого розвитку громад, прилеглих до Києва територій, не може бути реалізованою без урахування сталих інтеграційних процесів між столицею і містами-супутниками, де-факто пов’язаних спільною інфраструктурою, міграцією населення, проблемами екології, тобто тому об’єктивному процесу, який склався незалежно від волі керівників існуючих територіальних одиниць. Процес об’єднання та створення Київської агломерації неминучий. Такий шлях пройшли всі мегаполіси розвинутих країн. Якщо хочемо жити і працювати в умовах сталого розвитку, якщо прагнемо забезпечити комфортне та безпечне життя майбутнім поколінням, мусимо забути містечкові інтереси й об’єднуватися задля вирішення спільних екологічних проблем», – сказав генеральний директор «Київводоканалу» Дмитро Новицький під час Kyiv Investment Forum 2020.

«Київводоканал» має запас потужностей для повноцінної роботи з населеними пунктами Київської агломерації. Дніпровська та Деснянська водопровідні станції, а також Бортницька станція аерації легко можуть забезпечити водопостачання та водовідведення не тільки Києва, але й прилеглих міст. Це дозволить вирішити екологічні проблеми, що виникають через відсутність централізованого каналізування у передмісті та безконтрольний скид стоків підприємствами у містах-сателітах, а також забезпечить мешканців цих населених пунктів гарантовано якісною питною водою.

Зараз «Київводоканал» реалізує кілька дуже важливих ініціатив, які дозволять зробити вагомий вклад у збереження природних ресурсів та захист довкілля.

Наймасштабніший проєкт – реконструкція очисних споруд Бортницької станції аерації, що дасть змогу знизити концентрацію шкідливих та небезпечних сполук у очищених водах відповідно до вимог європейських директив і вирішить питання неприємного запаху.

На Деснянській водопровідній станції впроваджуються сучасні технології очистки промивних вод, що мінімізують скиди забруднюючих речовин у Дніпро.

Підприємство також поступово відмовляється від використання хлору і переходить на більш сучасні та безпечні технології, на сьогодні вже 40% киян споживають воду, при знезараженні якої не використовувався хлор.

Усі ці об’єкти реалізовуються в рамках довгострокової стратегії роботи «Київводоканалу», де однією з найважливіших є екологічна складова. Така свідома позиція «Київводоканалу» допоможе покращити стан довкілля не тільки столиці, а й в перспективі Київської агломерації.

Інвестиційний форум міста Києва 2020

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]