Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Киян закликають долучитися до громадського обговорення порядку проведення міських конкурсів проєктів

22 вересня 2022 року, 17:38

Сьогодні стартувало громадське обговорення проєкту рішення Київради, який визначає єдині правила проведення міських конкурсів проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства. Подати пропозиції та зауваження можна до 6 жовтня.

«Департамент суспільних комунікацій КМДА спільно з колегами з виконавчого органу та експертним середовищем напрацювали порядок проведення міських конкурсів проєктів неурядових організацій. Це фундамент, де ми пропонуємо запровадити єдині правила відбору і проведення конкурсів, електронне голосування та враховувати думку киян тощо. Це був перший крок, зараз ми чекаємо на пропозиції громадськості, щоб зробити проведення конкурсів максимально прозорим, дієвим та ефективним», зазначив директор Департаменту Роман Лелюк.

Передбачається, що уніфікований порядок проведення міських конкурсів проєктів створюватиме сприятливі умови для вдосконалення співпраці місцевих органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства. Також чітко прописані правила розширюватимуть можливості голосування для різних соціальних груп киян та виключатимуть створення конфлікту інтересів під час визначення переможців. Окрім того, передбачено  чітку систему звітності використання бюджетних коштів.

Ознайомитись та залишити відповідні пропозиції або зауваження до проєкту Порядку проведення в місті Києві конкурсів з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка шляхом використання ресурсів електронної платформи громадських організацій міста Києва  можна в рубриці «Консультації з громадськістю» «Громадське обговорення проєктів нормативно-правових актів» на офіційному вебпорталі Київської міської державної адміністрації за посиланням: https://forum.kyivcity.gov.ua

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]