Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Киянам нагадали про заборону відвідувати ліси та зелені зони поза межами житлових масивів

05 травня 2022 року, 10:20

У Києві продовжує діяти заборона на відвідування лісопаркових зон поза межами житлових масивів. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Теплі дні і гарна погода спонукають киян до прогулянок та відвідання зелених зон. А там і до розведення багать! У місті діє заборона на відвідання лісопаркових зон поза межами житлових масивів у зв’язку з пожежною небезпекою. Навколо столиці, у передмістях, де йшли важкі бої, тривають роботи з розмінування. Усе це говорить про те, що потрібно почекати зі звичними для українців вилазками в ліси та інші зелені зони на відпочинок. Побережіть себе та своїх рідних», – наголосив Микола Поворозник.

Микола Поворозник також нагадав, що у Київській області тривають пожежі: горить ліс в Іванківському районі біля села Розважів та поблизу села Дитятки в Чорнобильській зоні. На ліквідації пожеж працюють бійці ДСНС та піротехніки, задіяна спецтехніка.

«Прошу киян, якщо буде задимленість у місті, не панікувати. Зачиняйте вікна в помешканнях та без потреби не перебувайте на вулиці», – закликав заступник голови КМДА.

Він наголосив, що на території України діє жорстка заборона палити сухостій, за порушення якої передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Згідно зі статтею 77-1 КУпАП штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах становить:

  • для громадян: 180 – 360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн);
  • для посадових осіб: 900 – 1260 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн).

Штраф за випалювання рослинності у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду становить:

  • для громадян: 360 – 720 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (6120 – 12240 грн.);
  • для посадових осіб: 1260 – 1800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (21420 – 30600 грн).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]