Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни отримуватимуть сповіщення у разі погіршення якості атмосферного повітря у місті у застосунку «Київ Цифровий»

18 жовтня 2022 року, 14:44

Користувачі застосунку «Київ Цифровий» мають можливість підписатися на отримання повідомлень про високий рівень забрудненості повітря у столиці. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник міського голови Петро Оленич.

«Продовжуємо розвивати інформаційний напрямок у Київ Цифровий. Щоб отримувати сповіщення та рекомендації у разі погіршення якості повітря потрібно просто дозволити сповіщення в налаштуваннях», – зазначив Петро Оленич.

Начальник Управління екології та природних ресурсів Олександр Возний повідомив, що користувачі отримуватимуть повідомлення у разі, якщо індекс якості повітря у всьому місті становитиме 75 і вище – тобто відповідатиме значенню «високий рівень забрудненості».

«Цей сервіс передусім буде корисним для батьків маленьких дітей, людей зі слабким здоров’ям та осіб похилого віку. У випадку отримання повідомлення про погіршення стану повітря в Києві, буде варто відкласти довгі прогулянки та відмовитися від фізичних навантажень», – сказав Олександр Возний.

Нагадаємо, зараз у Києві діє мережа із 5 референтних (високоточних) пунктів спостережень за станом атмосферного повітря європейського зразка. Системи з аналогічним принципом роботи працюють у Лондоні, Парижі, Мюнхені та інших європейських містах. На пунктах в автоматичному режимі вимірюється пил у трьох фракціях (РМ1.0, PM2.5 та PM10), діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, аміак, приземний озон, сірководень та формальдегід, а також метеорологічні показники. Всі дані фіксуються щохвилини, зберігаються на сервері та виводяться у зручному для користувачів форматі на сайті: asm.kyivcity.gov.ua.

На додачу до референтних пунктів наприкінці 2021 року у всіх районах столиці були розміщенні понад 40 індикативних. Вони доповнюють високоточні станції спостережень, аналізуючи повітря за такими показниками як пил (РМ1.0, PM 2,5 і PM10), діоксид сірки, оксид азоту, озон, сірководень, летючі органічні речовини. Дані з обох видів пунктів моніторингу доступні користувачам застосунку «Київ Цифровий».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]