Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни цього року інвестували в заходи з енергозбереження житлових будинків понад 55 млн грн – Петро Пантелеєв

11 жовтня 2017 року, 18:35

 

Кияни цього року в рамках програми «70/30%» інвестували в енергоефективні заходи у своєму будинку понад 55 млн грн. Ці кошти повернуться людям у вигляді економії на комунальних послугах. Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що кияни сьогодні мають можливість значно знизити вартість комунальних послуг шляхом проведення простих технічних заходів.

«Сьогодні ми були в одному з ОСББ на проспекті Героїв Сталінграда, 12-Д, де люди шляхом технічних заходів змогли зекономити за один місяць опалювального сезону близько 30-40% на послузі централізованого опалення», – сказав він.

Заступник голови КМДА зауважив, що в рамках міської програми цього року тут утеплений фасад. Мешканці будинку зібрали кошти на модернізацію індивідуального теплового пункту, заміну освітлення на енергоефективне, а також оснастили будинок системою охорони та відеоспостереження.

«Нам як власникам житлових будинків необхідно зрозуміти, що ми можемо суттєво впливати на вартість комунальних платежів. Сьогодні місто дає 70% коштів на проведення заходів із енергозбереження у будь-якому будинку. Навіть там, де ОСББ чи ЖБК не створені. І за масштабами цієї допомоги Київ є унікальним містом», – сказав Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що третій рік поспіль у Києві діє програма співфінансування «70/30%». За її умовами, фінансування ремонту здійснюється за принципом співфінансування: 70% вартості робіт оплачує міський бюджет, ще 30% – збирають мешканці будинку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]