Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА спільно з громадськістю продовжує укріпляти пам’ятки: тривають роботи на пам’ятниках Хмельницькому, Княгині Ользі та Лисенку

27 березня 2022 року, 11:28

Департамент охорони культурної спадщини КМДА спільно з небайдужою громадськістю та за підтримки бізнесу продовжує роботи із захисту й укріплення пам’яток, які можуть потрапити під вогонь російських окупантів.

Завершено укріплення пам’ятника Петру Сагайдачному. Наразі проводять роботи на пам’ятниках Богдану Хмельницькому, Княгині Ользі та Миколі Лисенку. Днями стартує укріплення пам’ятника Григорію Сковороді.

«Я дякую колективам Департаменту охорони культурної спадщини та Київського науково-методичного центру за самовіддану роботу.  Окрема подяка всім небайдужим киянам, бізнесу, які за ці кілька днів неймовірно допомогли і продовжують нам допомагати. За два дні ми отримали понад 80 дзвінків із пропозиціями надати будматеріали, свою фахову роботу, техніку. Нам передали два генератори. Робота кипить, а ваша допомога надихає. Українці, ви – неймовірні!» - наголосив директор Департаменту Олександр Никоряк.

Усіх небайдужих представників будівельного бізнесу запрошують долучитися до захисту пам’яток Києва:

  • тим, хто може надати фахівців із монтажу будівельних лісів та опалубки, будівельних альпіністів, водіїв маніпулятора – необхідно звертатись за телефоном +38 098 689 6322;
  • хто може допомогти із лісами будівельними металевими, опалубною фанерою, дошкою, супердифузійною мембраною вогнестійкою, маніпуляторами – звертатись за телефоном +38 097 828 0627.

Представників ЗМІ для уточнення інформації щодо виконаних чи запланованих робіт просимо звертатись у повідомленнях на сторінці Департаменту у Facebook: https://www.facebook.com/docskmda, оскільки за вказаними номерами не володіють цією інформацією.

Нагадаємо, що останні кілька днів у Києві встановлюють захисні конструкції для пам’яток культурної спадщини. 24 березня були завершені роботи біля пам’ятника Самсону, експозиції музею Михайлівського собору, на Кам’яниці київського війта, біля пам’ятника Володимиру.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]