Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА та Нацполіція підпишуть Меморандум з метою напрацювання механізмів у сфері захисту тварин від жорстокого поводження

04 жовтня 2017 року, 13:41

У Києві планують підписати меморандум між КМДА та Головним управлінням Нацполіції в м. Києві з метою напрацювання алгоритмів взаємодії у сфері захисту тварин від жорстокого поводження. Про це йшлося на зустрічі заступника голови КМДА Петра Пантелеєва із представниками фонду «Naturewatch Foundation» Марком Ренделом та Олександром Богачиком.

Зустріч відбулася 3 жовтня, напередодні Всесвітнього дня тварин, у якій також взяли участь представники Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, кінологічного центру Головного управління Національної поліції України у м. Києві, міжнародної організації «SOS», притулку «Сіріус», зоозахисники, громадські активісти.

«Важливо, що у Києві вже сформувалася велика команда однодумців у боротьбі з жорстоким поводженням з тваринами. Особливо цінною є підтримка міжнародних організацій, що надають нам практичні уроки й консультації, у тому числі щодо ролі підрозділів поліції в боротьбі з негуманним ставленням до тварин. З патрульною поліцією міста ми відпрацювали алгоритми співпраці, щоб запобігти або оперативно реагувати на прояви агресії, особливо на фоні складної криміногенної ситуації у Києві», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що столичні служби фіксують велику кількість інтернет-ресурсів догхантерів – сайтів, що стають рупорами жорстокого поводження з тваринами.

«Спільною роботою зі ЗМІ, проведенням громадських заходів, уроків у школах, ми поступово переломимо негативні тенденції. Завдяки міжнародним партнерам – таким як Фонд Naturewatch Foundation, Київ має можливість впроваджувати нові моделі взаємодії комунальних служб», – сказав заступник голови КМДА.

 

Довідково.

Фонд Naturewatch (NWF) – благодійна організація, що опікується добробутом тварин. Базується у Великобританії. Організація володіє інформацією щодо гуманного і сталого управління популяціями безпритульних тварин. Фонд Naturewatch (NWF) працює в усьому світі. В Україні з безпритульними собаками працює з 1993 року. У фонді Naturewatch (NWF)  є спеціальна група експертів з досвідом у різних сферах – від добробуту тварин і освіти до поліції та Муніципального Управління з контролю чисельності собак у Великобританії.

Фонд Naturewatch Foundation підтримує національні уряди, муніципалітети та неприбуткові організації для того, щоб направляти їх працювати разом заради загальної мети – зменшити та злочини проти тварин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]