Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВА: Від своєї мети заволодіти як столицею, так і всією Україною, противник не відмовився – Сергій Корнійчук (+ВІДЕО)

14 квітня 2022 року, 11:08

Перший заступник голови КМВА Сергій Корнійчук поспілкувався з журналістами медіапроєкту «Ісландія». За словами генерал-лейтенанта ворог не відмовився від своєї мети заволодіти як столицею, так і всією Україною.

«Говорити про якісь терміни зараз зарано, адже сьогодні не закінчилася війна. Все залежатиме від того, як буде складатись оперативна та стратегічна обстановка. Хоча ми розуміємо, що Київ як політичний та економічний центр має жити, і певна частина жителів повинна повернутися, але ми просимо сьогодні, в першу чергу жінок, дітей, людей літнього віку, які мають де проживати за межами міста – не повертатись, адже є небезпека як авіаційних та ракетних ударів, так і дій диверсійно-розвідувальних сил противника», – застерігає Сергій Корнійчук.

Він додав, що незважаючи на те, що ворог і поніс значні втрати, російська федерація має великий ресурс як людський, так і технічний.

«Ми розуміємо для того, щоб підготуватися, противнику потрібен час. Але ми також розуміємо, що від своєї мети заволодіти як столицею, так і всією Україною, він не відмовився. На сьогодні ворог поповнює свої втрати, накопичує ресурси та ремонтує техніку, готує її до застосування. Розуміючи це, ми готуємося до всіх можливих сценаріїв і навіть до найгірших – це повторне намагання оволодіти столицею», – запевнив Сергій Корнійчук.

Сьогодні столиця продовжує готуватися до оборони вже з урахуванням набутого досвіду. Накопичуються матеріально-технічні засоби, ліквідуються наслідки авіаційних та ракетних ударів завдані під час оборони, проводяться розмінування. На вулицях столиці залишатимуться блокпости, але деякі проїжджі смуги розширюють.

«Щодо більшості блокпостів було прийнято рішення залишити їх складові біля проїжджої частини з метою швидкої установки, якщо буде потрібно. Також ми плануємо розрахунок сил та засобів, які в найкоротші терміни має цю роботу здійснити», – каже генерал-лейтенант.

Також він додав, що стихійні блокпости, які не відповідають плану оборони та охорони міста, будуть демонтовані.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]