Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВА: «Треба буде взяти зброю – візьму», – волонтерка Ганна, що завідує однією із їдалень Києва для військових

30 березня 2022 року, 13:18

Волонтерка Ганна, яка завідує однією із їдалень Києва для військових, розповіла, чому вирішила залишитися у столиці і як зараз підтримує наших героїв у тилу. Рецепт хорошого настрою простий – смачна і свіжа їжа. Зараз людям не вистачає вітамінів. Для своїх бійців Ганна завжди намагається привезти фруктів, молока, якщо є така можливість.

Із 24 лютого, коли росія напала на Україну, Ганна веде свій щоденник про війну. Вона має свій профіль у Тік-Ток і записує туди відео щодня. Говорить, що багато фото і відео зможе виставити лише після війни, аби не підставляти людей.

«Мені багато дзвонили і писали мої знайомі з Канади, з Німеччини, з Польщі, з Італії у перші дні, але я всім сказала, що лишаюся. Дуже дякую моїм друзям, але я прийняла рішення залишитися і допомагати тут нашим військовим. Треба буде взяти зброю – я візьму. Нікуди не поїду! А путіна – ненавиджу», – говорить пані Ганна.

Ганна завідує однією з їдалень у столиці. Тут готують для військових і волонтерів. Щодня в неї – декілька десятків накладних і вантажних машин. «Я не кажу нікому, куди я їжджу, це безпека моя і мого водія. Я просто показую результат».
На своїй кухні, говорить, організувала майже військовий порядок. У людей навіть є ротації. На думку жінки, кожен, хто в тилу, повинен допомагати. «Допомагай – перемагай», – один із девізів Ганни.

«Була одна історія. Ми їдемо за хлібом із нашим водієм, на одному із блокпостів нас зупинили хлопці і, як завжди, запитують: «Куди прямуєте?». Я кажу: «За хлібом». Вони кажуть: «Привезіть і нам». Ми повертаємося за декілька годин, зупинилися біля них і дали їм трохи хліба. Хлопці такі щасливі були, певно, думали, що ми про них забули. Ось так: чим можу, тим і допомагаю. Намагаюся всім, кому треба трохи дати їжі».

Фото хлопців, говорить Ганна, опублікує після перемоги. Але військові на блокпостах були усміхнені.

Ганна – дружина військового. У «минулому житті», до повномасштабного вторгнення, була на керівних посадах. Для неї рух – це життя, тому важливо не сидіти на місці.

Тому працюймо для нашої держави та воїнів!

Слава Україні!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]