Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВЦА: Звернення голови військової адміністрації Миколи Жирнова до киян

17 березня 2022 року, 20:57

Бажаю здоровʼя, дорогі кияни!

Сьогодні 22-й день повномасштабної російської агресії проти українського народу. Київ продовжує оборонятись. Коротко про обстановку, що склалася в столиці та на її околицях.

В цілому за останню добу вона не змінилась. Противник продовжує наносити ракетні удари по місту. Завдяки діям сил Протиповітряної оборони за минулу добу над Київщиною було збито два ворожі літаки СУ-25 та СУ-35, а також крилата ракета.

Збиття ракети не допустило сотні жертв, однак, на жаль, уламки від неї пошкодили будівлю в Дарницькому районі, в результаті сталося загоряння. Одна людина загинула, двоє постраждали. Вибуховою хвилею пошкоджено сусідній будинок.

У Святошинському районі внаслідок обстрілу сталося загоряння двох автомобілів та складської будівлі. Одна особа загинула.

На Київщині продовжуються бої. Зокрема, в районі населеного пункту Мощун. Окупанти зазнали численних втрат та були вимушені припинити подальше просування. Внаслідок чергового обстрілу окупантами села Нові Петрівці зруйновано будинок. Вбито 2-річного хлопчика, четверо мирних мешканців зазнали поранення.

У напрямку Броварів противник намагався провести розвідувальні дії, однак Збройні Сили України спрацювали на випередження. Ворога було зупинено.

Загальна ситуація на Житомирському та Вишгородському напрямках залишається складною, але контрольованою.

За певними напрямками ординці уповільнились, зменшили інтенсивність наступу та перейшли в оборону. Наразі російські солдати не здатні виконувати бойові завдання поставлені вищим російським керівництвом через суттєві втрати та поранення особового складу.

За кожен знищений будинок, дитячий садок, школу чи лікарню, за цинізм усіх злочинів – російські окупанти понесуть відповідальність.

Окремо хочу подякувати містянам за їхню стійкість та незламність, за витримку та самопожертву, яку вони щодня демонструють. Висловити вдячнісь хочу й жителям околиць Києва, які повідомляють нам про наближення ворожої техніки, а також всіма силами та засобами намагаються зупинити противника.

Перемога буде за нами!

Слава Україні!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]