Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія з охорони здоров'я підтримала ідею заборони вигулу собак і котів на території шкіл та лікарень

31 травня 2017 року

Комісія з охорони здоров'я підтримала ідею заборони вигулу собак і котів на території шкіл та лікарень

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту депутати підтримали проект рішення «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 22.10.2007 № 1079/3912 «Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками і котами в м. Києві».

Проектом рішення забороняється тримання та вигул домашніх собак і котів на території дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів та установ сфери охорони здоров’я, у тому числі лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичних та клінічних центрів.

«Прийняття рішення обумовлено численними усними та письмовими зверненнями, скаргами лікарів, пацієнтів, батьків та працівників освіти на безвідповідальну, байдужу та неприпустиму поведінку власників собак і котів, що вигулюють своїх домашніх тварин на територіях навчальних закладів та установ охорони здоров’я. Досить часто власники домашніх тварин не в змозі попередити неочікувану поведінку своїх улюбленців, які лякають і кусають хворих та їх відвідувачів, дітей, школярів», - зазначив автор проекту рішення, депутат Київради Олег Гелевей.

За його словами, відповідно до законодавства, особа зобов’язана гарантувати безпеку оточуючих і майна від заподіяння шкоди супроводжуваною твариною. Окрім цього, додав він, власники домашніх тварин ігнорують обов’язки прибирати екскременти за своїми улюбленцями в місцях загального користування.

В проекті рішення підкреслюється, що така безвідповідальність призводить до погіршення екологічного, санітарного стану вказаних територій, а також збільшення можливого ризику завдання шкоди здоров’ю та майну осіб, на яких був здійснений напад тварин. Особливо вразливими у такій ситуації є хворі, що лікуються від алергії або мають психоматичні розлади, а також малолітні діти.

Відповідний проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради  з питань екологічної політики. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]