Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія з охорони здоров'я погодила створення робочої групи щодо протидії туберкульозу

30 березня 2016 року

Комісія з охорони здоров'я погодила створення робочої групи щодо протидії туберкульозу

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту депутати підтримали створення постійної робочої групи по боротьбі та протидії туберкульозу.

“Питання боротьби із туберкульозом є вкрай важливим та актуальним для Києва. Лише за 2015 рік у столиці виявлено 1228 хворих на туберкульоз, а померло від цієї хвороби 336 осіб. Слід зазначити, що несвоєчасне виявлення нових випадків захворювання, щороку створює величезний резервуар інфекції. Це не може не викликати занепокоєння з огляду на те, що Київ, як столичний регіон, щодня приймає значну кількість людей, які, в тому числі, можуть становити загрозу неконтрольованого поширення туберкульозу: внутрішні та зовнішні мігранти, біженці, ромське населення, особи, які звільнилися з місць позбавлення волі тощо. Все це актуалізує необхідність посилення уваги міської влади і громадськості до проблеми туберкульозу в Києві”, — зазначила депутат Київради, суб'єкт подання відповідного проекту рішення Юлія Лобан.

Передбачається, що постійна робоча група напрацьовуватиме реформування підходів до надання протитуберкульозної допомоги населенню в Україні шляхом розвитку системи амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз з дотриманням сучасних принципів інфекційного контролю, забезпечення соціального супроводу пацієнтів, впровадження та розширення застосування інноваційних методів діагностики та лікування туберкульозу.

До складу робочої групи увійшли депутати Київради Олег Гелевей та Юлія Лобан, також долучено Департамент охорони здоров'я виконавчого органу Київради (КМДА).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]