Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Корейський приклад контролю за будівництвом стане в нагоді в Києві

20 лютого 2017 року, 15:04

У Києві планують контролювати законність будівництва за прикладом Республіки Корея. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«В Україні існує своя система моніторингу незаконних будівництв, але вона занадто проста в порівнянні з аналогом корейських колег. Система Clean Construction System нас дуже зацікавила, ми хочемо ретельніше її вивчити і зрозуміти, як адаптувати під українське законодавство, містобудівні норми та правила», – зазначив перший заступник голови КМДА.

Clean Construction System складається з чотирьох компонентів: системи для управління будівельними проектами (One-PMIS), системи інформування про будівництво для розкриття інформації про проекти будівництва (Allimi), системи управління платіжками підрядникам для здійснення автоматичних платежів (sPMS) і системи електронного управління людськими ресурсами для управління співробітниками та оплати їхньої праці (EHRM). Це платформа для спілкування забудовників, органів влади та уповноважених служб, що видають дозволи на будівництво об’єкта, а також громадськості.

За словами Геннадія Пліса, як тільки забудовник у Кореї приймає рішення про зведення об’єкта вартістю дорожче 18 тисяч доларів, він зобов’язаний скористатися Clean Construction System. Забудовнику необхідно внести в систему дані за всіма параметрах проекту та отримати дозволи на будівництво від усіх уповноважених служб. При цьому система спрощує отримання дозвільних документів, оскільки ці процедури проводяться в онлайн-режимі. Доступ до інформації є у всіх громадян. Окрім того, містяни можуть спостерігати за ходом будівництва онлайн, оскільки навпроти кожного будмайданчика встановлені веб-камери.

За словами першого заступника голови КМДА, ще 30-40 років тому в Республіці Корея гостро стояла проблема незаконного будівництва. Корупція та відсутність необхідного технічного обслуговування спричинили руйнування неякісно збудованих будинків, катастрофи та людські жертви. Для вирішення цієї проблеми й була впроваджена система контролю Clean Construction System, підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]