Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Костянтин Усов: Вокзальна площа має потенціал стати найбільшим транспортним хабом Києва й еталоном для всієї країни

03 червня 2021 року, 13:03

Як подолати проблему хаотичного паркування і автомобільні затори біля столичних вокзалів, що створює незручності для пасажирів: ці питання вирішували в Київській міській державній адміністрації під час зустрічі під головуванням заступника голови КМДА Костянтина Усова, яка відбулася за ініціативи керівництва «Укрзалізниці». Зокрема, ішлося про впорядкування транспортного руху біля вокзалів «Центральний», «Південний», «Дарниця» і «Караваєві дачі».

У зустрічі взяли участь член правління АТ «Укрзалізниця» (АТ УЗ) – директор філії «Пасажирська компанія» Олександр Перцовський; директор філії АТ УЗ «Вокзали України» Володимир Коваль, перший заступник директора філії АТ УЗ «Вокзали України» Микола Нощенко, заступник директора філії АТ УЗ «Вокзали України» Олег Кошелев, а також керівництво КП «Центр організації дорожнього руху», Інспекції з паркування та КП «Київтранспарксервіс».

«Місто зацікавлене вирішити це питання спільно з «Укрзалізницею». Облаштування Вокзальної площі перебуває в полі постійної уваги міської влади як багатомодульний проект. У ньому поєднуються і плани щодо реконструкції самої площі, і продовження маршрутної лінії швидкісного трамвая із заїздом на неї, і будівництво другого виходу з метро, а також реалізація кількох великих інвестиційних проєктів. І все це має бути реалізовано в гармонії між собою», – зазначив Костянтин Усов.

За його словами, після збільшення штату інспекторів з паркування на Вокзальній площі буде посилено контроль за паркуванням, щоб унеможливити постійні затори. Із цією ж метою розглядається можливість облаштування на під’їздах до привокзальних площ смуг громадського транспорту.

За підсумками зустрічі Костянтин Усов дав доручення КП «Центр організації дорожнього руху» розробити варіанти схем організації дорожнього руху та розміщення паркувальних місць для покращення ситуації із трафіком біля київських вокзалів.

«Площа біля Центрального вокзалу має весь потенціал стати потужним, зрозумілим та сучасним транспортним хабом Києва й еталоном для всієї країни», – наголосив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]