Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КП «Київтеплоенерго» з травня 2018 року ліквідувало близько 10 тис. пошкоджень тепломереж і замінило 36 км найбільш зношених трубопроводів

25 січня 2019 року, 17:45

З травня 2018 року КП «Київтеплоенерго» ліквідувало близько 10 тис. пошкоджень тепломереж і замінило 36 км найбільш зношених трубопроводів. Про це під час прес-туру на ТЕЦ-5 повідомив головний інженер СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Юрій Паливода.

«Сьогодні КП «Київтеплоенерго» повноцінно постачає теплову енергію та забезпечує централізованим опаленням і гарячим водопостачанням усіх споживачів Підприємства. Щодоби ми ліквідовуємо 35-40 пошкоджень. Над їх усуненням в цілодобовому режимі працює 31 аварійно-відновлювальна бригада та понад 250 одиниць спеціалізованої багатофункціональної техніки. У середньому на ліквідацію пошкодження йде 6-8 годин, у залежності від його складності. Ми розуміємо, що на вулиці зима, холодно, тож аварійні бригади працюють дуже оперативно, щоб ліквідувати пошкодження за максимально короткий термін», – зазначив Юрій Паливода.

Він також додав, що сьогодні у столиці понад 80% тепломереж повністю зношені і потребують заміни. Тож протягом 2019 року планується замінити не менше 100 км трубопроводів на загальну суму 686 млн грн, а ще 26 млн грн – витратити на відновлення благоустрою територій після ліквідації аварійних пошкоджень.

Довідково.

ТЕЦ-5 – найбільша та найпотужніша теплоелектроцентраль в Україні, яка виробляє теплову та електричну енергію. Вона забезпечує гарячим водопостачанням та централізованим опаленням 5 районів міста Києва: Дарницький, Солом’янський, Печерський, Голосіївський, Шевченківський, та 6 житлових масивів – Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки, Теремки.

Крім ТЕЦ-5 теплова енергія у КП «Київтеплоенерго» виробляється на ТЕЦ-6, єдиним в Україні сміттєспалювальним заводом «Енергія», 180 котельними та 3 станціями теплопостачання.

Вироблене тепло за допомогою магістральних трубопроводів, які перебувають на балансі СП «Київські теплові мережі», транспортується до центральних та індивідуальних теплових пунктів, які, у свою чергу, з допомогою розподільчих мереж постачають централізоване опалення та гаряче водопостачання до будинків.

СП «Київські теплові мережі» забезпечують:

  • 15 703 будівель – централізованим опаленням;
  • 14 787 будівель – гарячим водопостачанням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]