Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кризові питання щодо електроенергії опрацьовуватимуть в рамках міського штабу та прийматимуться окремі рішення в інтересах киян – Петро Пантелеєв (+відео)

28 грудня 2022 року, 18:21

Питання, що стосуються графіків відключень електроенергії та аварійних ситуацій, що впливають на постачання електроенергії, опрацьовуватимуть в рамках міського антикризового штабу. Наше завдання – формувати окремі ефективні рішення в питанні обмеження електроенергії, більш рівномірних та справедливих графіків, а також максимально інформувати містян про ситуацію та роз’яснювати найбільш типові питання. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв за результатами засідання штабу за участю представників ДТЕК та YASNO.

Він зауважив, що штаб, на якому розглядається питання проходження опалювального сезону,  фактично працює 24 години на добу.

«Зараз основний аспект – це саме енергетика. Ми маємо велику кількість питань щодо забезпечення електроенергією і вважаємо за необхідне своєчасно інформувати киян про те, що відбувається. Адже ситуація в енергосистемі країни залишається складною. Ворог регулярно атакує інфраструктурні об’єкти, зокрема об’єкти енергетики», – зазначив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, на сьогодні ситуацію вдалося стабілізувати.

«На це є причини. Відносне потепління, що не вимагає від людей додаткового обігріву помешкань електроприладами, а також внесок енергетиків, які відремонтували частину об’єктів. Однак обладнання на цих об’єктах складне і терміни його повноцінного ремонту чи заміни вимірюються місяцями. Тому ми продовжуємо економити і застосовувати екстрені відключення», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він також зауважив, що до роботи у штабі залучатимуться не лише енергетики, а й фахівці тепло-, водопостачальних підприємств, представники ОСББ та ЖБК, управляючих компаній, щоб приймати колегіальні рішення і мінімізувати дискомфорт для жителів.

«Наприклад, є низка котелень, робота яких залежить від наявності електроенергії. Понад 40 таких котелень уже забезпечені генераторами, щоб люди мали тепло. Або, приміром, категорія будинків із насосними групами, що працюють від електрики. Тут теж варіант: альтернативне забезпечення електроенергії таких насосних груп – встановленням генераторів.  Місто  раніше прийняло рішення про компенсацію 70% вартості генераторів для будинкових систем. Вже отримали 107 заявок і ми готові допомогти», – пояснив Петро Пантелеєв.

«Енергетики працюють 24/7 і роблять все можливе, щоб забезпечити максимальну справедливість щодо надання світла в умовах постійних терористичних атак ворога. У той же час, ми просимо про допомогу киян, щоб усі відповідально підходили до зменшення навантаження на мережі під час включення світла. Це надасть можливість зменшити кількість аварій, і ми будемо мати можливість надавати світло відповідно до графіку, якщо загальна ситуація в енергосистемі буде дозволяти це зробити», – зазначив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]