Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Лабораторія «Київводоканалу» постійно контролює якість питної води у столиці, і наразі відхилень немає

20 вересня 2022 року, 15:44

Якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води в Києві постійно аналізується не тільки за фізико-хімічними і мікробіологічними, а також і за радіаційними показниками. Наразі відхилень щодо якості та безпечності питної води не зафіксовано. Про це повідомляє ПрАТ «АК «Київводоканал».

У воєнний час до водойм можуть потрапляти боєприпаси, залишки техніки, воєнне сміття, що може погіршувати якість поверхневих вод. Також у часи війни споживачів хвилює радіаційна безпечність води.

У «Київводоканалі» суворо контролюють якість води річок Дніпра та Десни, а також артезіанських свердловин. Фахівці лабораторій постійно відбирають проби у місцях водозаборів та на виході з очисних споруд, тож можуть вчасно виявити будь-яку загрозу та оперативно зреагувати.

Воду аналізують як за фізико-хімічними і мікробіологічними, так і за радіаційними показниками. Радіаційний аналіз включає визначення показників питомої сумарної альфа-активності, бета-активності, активності цезію та стронцію.

Відповідно до результатів лабораторних досліджень, якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води в Києві за показниками радіаційної безпечності та всіма іншими гігієнічними показниками відповідає нормативним вимогам чинного ДСанПіН.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]