Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Лікарі муніципальної київської ветклініки провели всеукраїнський тренінг із надання першої допомоги службовим тваринам

09 листопада 2022 року, 18:41

Сьогодні, 9 листопада, лікарі комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» провели тренінг із надання першої допомоги тваринам при бойових ураженнях для співробітників Департаменту виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України. Тренінг пройшов у змішаному форматі: частина учасників була присутня в одній із лікарень підприємства, але більшість покращували свої навички онлайн. Загалом слухачами семінару стали співробітники 98 установ виконання покарань зі всієї України.

Лікарі комунального підприємства навчали слухачів тренінгу надавати першу допомогу службовим собакам. Зокрема, вчили, як діяти при різноманітних пораненнях собак, у разі хімічної чи радіологічної небезпеки тощо. Велику увагу приділили саме практичним аспектам надання допомоги. Також під час семінару зібрали аптечку зі всіма найнеобхіднішими ліками і розповіли, як ними правильно користуватись. 

«У Департаменті виконання покарань проходять службу більше тисячі тварин, які забезпечують охорону різних режимних об’єктів. Мені було дуже приємно бачити, як люди піклуються про своїх чотирилапих колег. Наприкінці семінару його учасники ставили багато запитань, а це свідчить про те, що вони вкрай відповідально ставляться до безпеки і здоров’я своїх підопічних. Я впевнена, що отримані знання стануть у нагоді нашим сьогоднішнім слухачам в їхній подальшій службі», – сказала в. о. директорки КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Наталя Мазур.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]