Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда: Майже півтори тисячі звернень про психологічну підтримку та допомогу надійшло на телефон довіри у травні

05 червня 2023 року, 15:27

Протягом травня на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1403 звернення. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

 «У травні фахівці цілодобової міської служби телефону довіри зафіксували збільшення щодо кількості звернень та надали 1403 консультації. Найчастіше зверталися щодо фантомних звуків вибухів, панічних атак, страху померти, втратити родину чи знову потрапити під окупацію. Окрім того, багато звернень надійшло через сварки з дітьми та кризи в родинних стосунках. Через домашнє насильство до Центру звернулися 316 жінок та 58 чоловіків. Ще 107 людей отримали консультації від мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, які функціонують у місті», – зазначила Марина Хонда.

 За її словами, збільшилася і кількість людей, які перебували в кімнатах кризового реагування. Послугами скористалися 48 людей: 27 жінок, 18 дітей та 3 чоловіків. У притулках перебувало 9 людей. 

«У травні ми зафіксували збільшення кількості звернень до нашого Центру у порівнянні з квітнем. Тому вкотре наголошую: звертатися по психологічну допомогу та підтримку до кваліфікованих фахівців – це не соромно. Навпаки – це абсолютно нормально. Звернутися до психологів – це не прояв вашої слабкості, це прояв сили та рішучості. Кожна людина, яка цього потребує, може звернутися до Центру та отримати професійну допомогу безоплатно та конфіденційно. Незалежно від віку, статі та проблеми, яка вас турбує», – додала Марина Хонда.

Міська служба телефону довіри працює цілодобово за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (із мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу безпосередньо в Центрі гендерної рівності, запобігання та протидії насильству за адресою: вул. Юрія Іллєнка, 20.

Звернутися для консультацій юристів і психологів також можна в соціальних мережах Центру:

Нагадаємо, Київ отримав інклюзивний мікроавтобус для мобільних бригад соціально-психологічної допомоги для перевезення людей із інвалідністю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]