Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда поклала квіти до пам’ятника Пилипу Орлику з нагоди Дня Конституції (+фото)

28 червня 2021 року, 12:00

Заступниця голови КМДА Марина Хонда вшанувала День Конституції покладанням квітів до пам’ятника гетьману Пилипу Орлику – творцю першої української Конституції. Участь у покладанні також взяли заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк та керівництво Печерської РДА.

«Для українців День Конституції – важливе свято. Наше прагнення власної, незалежної держави закладено ледь не на генетичному рівні. Конституція Пилипа Орлика продемонструвала на увесь світ, що український народ самостійний і самобутній. Зараз, в умовах війни, значення Конституції для нас є неоціненним - це той документ, який свідчить про те, що Україна – це незалежна європейська держава, яка має розвиватися так, як вважає за потрібне. Це символ прав та свобод наших громадян», – зазначила Марина Хонда.

Довідково.

Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року 315 голосами народних депутатів України. Це єдиний документ, який набрав чинності одразу в день свого прийняття.

Першою Конституцією України вважається «Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького», що укладена 1710 року гетьманом у вигнанні Пилипом Орликом. Вона визначала права і обов'язки усіх членів Війська Запорізького.

Покладання квітів до пам’ятника Пилипу Орлику з нагоди Дня Конституції

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]