Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда відзначила випускників першої «Академії гостинності» (+фото)

27 вересня 2021 року, 17:18

Заступниця голови КМДА Марина Хонда привітала та вручила сертифікати  випускникам першої «Академії гостинності» – першого проєкту в Україні, який готує добровільних помічників сфери туризму. Захід відбувся в рамках відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні.

«Місто проводить масштабну роботу з промоції Києва як унікального та цікавого туристичного центру. Але фестивалі, архітектурні пам’ятки, гастрономія – не єдине за чим до нас їдуть туристи. На мою думку, головні враження туристи отримують від людей: наскільки ми привітні, наскільки можемо щось порекомендувати чи пояснити, як дістатися того чи іншого місця. Саме тому і було задумано «Академію гостинності». Я впевнена, що проєкт буде розвиватися надалі, і ми разом створимо дійсно гостинний туристичний центр, у який туристи повертатимуться знову і знову. У нас цікава країна, цікаве місто, і наші найбільші туристичні досягнення ще попереду. І я вдячна всім учасникам Академії за інтерес та бажання розвивати наш потенціал», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що випускники Академії будуть залучатися не тільки до участі у великих фестивалях, а й в інших міських заходах, які стосуватимуться туристичної сфери.

Усього сертифікати отримали 34 випускники Академії. Основними критеріями відбору учасників навчання були:

  • активний спосіб життя, доброзичливість, комунікабельність;
  • висока мотивація діяльності задля промоції Києва як міста європейського туризму та у сфері гостинності;
  • володіння іноземними мовами, зокрема англійською.

Учасники проєкту впродовж 3 місяців слухали різнопланові лекції із розвитку туристичної сфери, що допомогло їм сформувати комплексне розуміння туризму та гостинності Києва. Отримали практичні заняття з туристичної навігації, домедичної допомоги та поведінки в екстремальних ситуаціях, відвідування музеїв тощо.

Протягом навчання учасники вже взяли участь як добровільні помічники у фестивалі «Мандруй Україною», де допомагали презентувати туристичний потенціал столиці.

Академія гостинності створена за ініціативи Управління туризму та промоцій КМДА.

Партнерами проєкту «Академія Гостинності» виступили: Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, ГС «Всеукраїнська Асоціація гідів», Громадська рада при виконавчому органі Київської міської ради, географічний факультет КНУ імені Тараса Шевченка, ГО «Київський прес-клуб».

Вручення сертифікатів випускникам першої «Академії гостинності»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]