Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда вручила Подяки Київського міського голови ветеранам війни в Афганістані (+фото)

12 лютого 2022 року, 16:08

У столичному Будинку офіцерів пройшли урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-ої річниці закінчення війни в Афганістані 1979-1989 роках. Під час заходу заступниця голови КМДА Марина Хонда вручила почесні відзнаки активним учасникам ветеранського руху Києва.

«Тисячі наших хлопців пройшли через пекло Афганістану. Але учасниками тієї війни були і їхні дружини, діти, батьки, які 10 років жили в постійній напрузі, часто не знаючи, де їхні чоловіки. Де б не служив солдат, він у будь-який момент міг потрапити до Афганістану. Всі роки афганської війни в Україні не було спокою. І події тих часів досі викликають сльози на очах у тисяч українців. І саме ветерани Афганістану одними із перших відправилися на фронт, коли російські війська вторглися в нашу країну, адже чи не єдині мали бойовий досвід. Досі багато афганців боронять нашу державу на Донбасі. Афганська війна назавжди залишила відбиток у нашій історії, яку ми повинні пам’ятати та не допустити повторення тих страшних подій», – зазначила Марина Хонда.     

Довідково.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначається в Україні згідно Указу Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004.

Після Другої світової війни війська Радянського Союзу брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. Війна тривала 10 років – з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. Пік бойових дій припав на 1984-1985 роки.

Участь у війні взяли понад 160 тисяч українців. Понад 3000 осіб загинули.

 

Вшанування в Києві учасників бойових дій на території інших держав

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]