Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Майже 200 офіційних ярмарків із продажу живих новорічних дерев працюватимуть у столиці до 31 грудня (+перелік адрес)

17 грудня 2021 року, 17:34

Майже 200 офіційних ярмарків із продажу живих новорічних дерев працюватимуть у столиці до 31 грудня. Про це нагадує Департамент промисловості та розвитку підприємництва.

Адресний перелік 187 сезонних ярмарків із продажу ялинок у Києві за посиланням.

До роботи офіційних ярмарків існують певні вимоги:

  • усі ялинки, сосни та смереки мають бути чиповані або містити етикетки. Це захистить споживачів від придбання незаконно зрублених дерев, оскільки в чипі чи індивідуальному номері штрихкоду міститься вся інформація про дерево
  • територія ярмарку має бути обов’язково огороджена;
  • локація повинна містити інформацію про суб’єкта підприємницької діяльності, який здійснює продаж, та режим роботи;
  • має бути лінійка для виміру розміру новорічного дерева та оприлюднена вартість погонного метра.

Організацією сезонних ярмарків із продажу натуральних хвойних дерев у столиці займаються три комунальні підприємства: КП «Міський магазин», КП «Житній ринок» та КП «Володимирський ринок».

Нагадуємо також, що місто щороку організовує роботу пунктів збору для екологічної утилізації новорічних дерев. Минулоріч на екологічну утилізацію у спеціальні пункти прийому мешканці міста здали 6,5 тисячі новорічних ялинок.

Звертаємо увагу, що у парках, скверах та лісах Києва у період новорічно-різдвяних свят посилюють охорону хвойних насаджень. Штраф за самовільну вирубку може сягати понад дві тисячі гривень.

Як повідомляють у «Київзеленбуді», щоб вберегти дерева від нищення районні КП УЗН обробляють хвойні насадження спеціальними розчинами, зокрема репелентами. Це хімічні речовини, які у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи та можуть спричинювати алергічні реакції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]