Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Майже 500 осіб із малозахищених категорій відправилися до європейських країн у рамках Австрійсько-Німецької евакуаційної місії (+фото)

17 березня 2022 року, 15:35

Майже 500 осіб із малозахищених категорій евакуйовано до Європи автобусними спецрейсами у рамках Австрійсько-Німецької евакуаційної місії. Організаторами місії є австрійські та німецькі громадські діячі Жанін Вольферсдорм, Адріан Рауко та Бертрам Кросс. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Сьогодні вже відбувся другий такий рейс, яким виїхали майже 300 осіб. Першим рейсом було евакуйовано 180 людей. Пріоритетом цих рейсів є евакуація дітей та осіб із інвалідністю, самотніх літніх людей, багатодітних родин. Евакуація здійснюється до Німеччини та Австрії, але за бажанням, наприклад, якщо в когось є родичі в інших країнах, біженці зможуть вийти з автобуса після перетину українського кордону, щоб їхати самостійно та зареєструватися в будь-якій європейській країні. Організатори місії забезпечують їжу, медичну допомогу, притулок тощо. Я дуже дякую усім, хто долучився до організації. Зокрема, Асоціації в’їзних туроператорів, які в цей складний час допомагають тим, хто цієї допомоги потребує», – зазначила Марина Хонда. 

Евакуйовані особи зможуть перебувати в Європейському Союзі терміном до року. У випадку, якщо війна буде продовжуватися або не буде безпечних можливостей повернутися, термін перебування автоматично продовжується ще на два роки. У цей час ЄС надає громадянам України право жити, працювати, отримувати медичну допомогу та освіту.

Нагадаємо, що спеціальними евакуаційними рейсами, які організувала міська влада, спільно з «Укрзалізницею» та Центром взаємодопомоги «Спасемо Україну», до країн Європи евакуйовано понад 6000 киян із малозахищених верств населення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]