Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мери чотирьох європейських столиць відвідали Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю (+фото)

12 січня 2023 року, 15:35

Мери міст Варшава, Прага, Братислава та Будапешт, які прибули вчора до Києва з візитом, відвідали Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«На початку російського вторгнення близько 3000 вихованців Центру було централізовано евакуйовано до Польщі, а мерія Варшави усіляко сприяла розселенню та допомозі нашим людям. Сьогодні Центр може охопити послугами реабілітації більше 5000 дітей на рік. Але кількість дітей з інвалідністю, на жаль, збільшується і буде збільшуватися. Зокрема, це і внутрішньо переміщені особи, і на сьогодні, близько 25% дітей, які обслуговуються в Центрі, саме вимушені переселенці. Крім того, зростає і кількість дітей, які зазнають травматизації під час війни. Можливості одного Центру, на жаль, обмежені, а тому ми створюємо нові такі заклади. Проте в умовах війни і обмеженого фінансування це досить складно. Тому ми сподіваємося, що наші партнери знайдуть можливість підтримати нас у розбудові мережі закладів реабілітації та забезпеченні реабілітаційним обладнанням», – зазначила Марина Хонда.

Наразі Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю працює у штатному режимі, але з дотриманням вимог воєнного стану. Послуги реабілітації в Центрі можуть отримувати і діти з числа внутрішньо переміщених осіб. 

Центр має у розпорядженні обладнане укриття, де можна продовжувати реабілітацію навіть під час повітряних тривог.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]