Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мешканці «будинків Войцеховського» на Харківському шосе мають негайно сплатити борги за спожиту електроенергію та не допустити відключення послуги – КМДА (+відео)

20 лютого 2019 року, 10:40

Будинки на вул. Харківське шосе, 19, 19-А та 19-Б, що належать до групи проблемних будівель, збудованих підприємствами Анатолія Войцеховського, у черговий раз на межі відключення через заборгованість за спожиту електричну енергію. Місто закликає будинкові громади та управителів до активного вирішення питання, щоб не допустити відключення. Про це сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час зустрічі з мешканцями зазначених будинків.

«Перед ДТЕК Київські електромережі заборгованість житлового комплексу складає понад 1,8 млн грн. Крім того, відповідно до норм Закону України «Про ринок електричної енергії», електропостачання будівель здійснює постачальник «останньої надії» – ДПЗД «Укрінтеренерго» (постачальник «останньої надії» надає послуги з постачання електричної енергії, зокрема, у разі необрання споживачем електропостачальника). Перед цим постачальником також на сьогодні утворилась заборгованість у розмірі понад 2,6 млн грн. Ризик відключення через провал платіжних зобов’язань особливо небезпечний в опалювальний період, і міська влада надзвичайно стурбована цим», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що станом на сьогодні технічні умови так і не виконані.

«Наразі жителям та власникам нежитлових приміщень необхідно зібратися на спільні збори, щоб довести інформацію до кожного про заборгованість та сплатити її. Лише за таких умов можна уникнути відключення.

Нагадаємо, для вирішення проблем у зазначених будинках міська влада неодноразово проводила спільні наради з ініціативними групами у будинках.

Представникам ініціативних груп мешканців запропонований алгоритм вирішення проблеми, який дозволяє виконати технічні умови та укласти договір про приєднання до електричних мереж за постійною схемою живлення. Досі умови цих домовленостей мешканцями не були виконані.

Міська влада закликає мешканців дійти згоди всередині ініціативних груп, дотримуватись запропонованого алгоритму дій, що дозволить погасити борг, у подальшому виконати технічні умови та забезпечити повноцінне і безпечне функціонування житлового комплексу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]