Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мешканці житлових  будинків столиці, де закриті сміттєпроводи, отримали перерахунок – керуючі компанії Києва

12 червня 2020 року, 16:26

У Києві мешканці багатоквартирних будинків підтримали ідею закриття сміттєпроводів як негативного явища в будинках. Про це під час прес-брифінгу повідомили представники трьох комунальних керуючих компаній, що здійснюють обслуговування житлового фонду у Дарницькому, Солом’янському та Святошинському районі. Після закриття клапанів сміттєпроводів жителям багатоповерхівок здійснили перерахунок.

«У Солом’янському районі закрито 683 сміттєпроводи, а мешканці 326 будинків отримали відповідний перерахунок. Слід зазначити, що жителі будинків із розумінням ставляться до цієї роботи, адже сміттєпроводи – це місце, що не відповідає санітарним нормам і дуже негативно впливає на чистоту й порядок в будинках», – повідомив в.о. директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського  району м. Києва» Костянтин Лук’янов.

Він зазначив, що в деяких випадках перерахунок є досить суттєвим, адже  роботи з обслуговування сміттєпроводів віднесено до прибирання прибудинкової території.  Отже, закриття сміттєпроводу автоматично призводить до зменшення прибирання площі прибудинкової території і автоматично до компенсації перерахунку мешканців за відповідну послугу.

У  Святошинському районі закрито 797 сміттєпроводів, що функціонували в будинках.

«Ми вдячні мешканцям, які з розумінням  та підтримкою поставились до цього питання. Адже закриті сміттєпроводи – це велике полегшення в нелегкій роботі двірників», – повідомила перший заступник директора комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району м. Києва» Ольга Козюберда

Нагадаємо, що рішення про закриття сміттєпроводів прийняте згідно з рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Києва.

Під час прес-брифінгу директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дарницького району м. Києва» Андрій Солодуха нагадав, що послуга вивезення відходів з липня 2018 року надається окремо та не входить до переліку послуг, що здійснюють керуючі компанії та ЖЕКи. Цю послугу в столиці надає комунальне підприємство «Київкомунсервіс».

«Керуюча компанія забезпечує утримання  будинків і прибудинкових територій, що включає наступні послуги: прибирання прибудинкової території та сходових клітин; вивезення та знешкодження твердих побутових, великогабаритних  відходів; прибирання підвалів, технічних поверхів, покрівлі;  технічне обслуговування ліфтів; обслуговування  систем диспетчеризації; технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем ГВП і ХВП, водовідведення, теплопостачання  та зливної каналізації; дератизація, дезінсекція; обслуговування димових та вентиляційних каналів; технічне обслуговування  та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання; енергопостачання ліфтів;  освітлення місць загального користування  і підвалів та підкачування води; експлуатація  номерних знаків; прибирання і вивезення  снігу, посипання частини прибудинкової території, призначеної для проїзду, протиожеледними  сумішами – тобто зимове прибирання; поливання дворів, клумб/газонів; поточний ремонт конструктивних елементів внутрішніх будинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливної каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження», – сказав Андрій Солодуха.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]