Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Ажіотаж із подачею проектів на ГБ-3 – яскравий доказ дієвості нового положення»

12 червня 2018 року, 11:01

Ажіотаж із подачею проектів на ГБ-3, який спостерігається, – перший яскравий доказ дієвості нового Положення про Громадський бюджет міста Києва. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Нове положення, напрацьоване з громадськістю, містить багато новацій. Одна з них – зміна моделі участі громадян у ГБ: замість моноавторів, яким у минулому році пропонувалося дописувати співавторів, цього року над проектами працюють команди. Завдяки е-системі впроваджено функцію автоматичного долучення всіх охочих до співпраці над проектом. Основним же завданням команд є якісна реалізація проектів переможців», – розповів Микола Поворозник.

Окрім того, завдяки оновленому положенню робота команд націлена на те, як зробити проект бюджетно-ефективним.

«Під час експертизи усі проекти оцінюватимуться у порівнянні з подібними, які вже реалізовано у місті. За результатами розгляду неефективні проекти відхилятимуться. Впевнений, що в результаті такої роботи у виграші буде місто і кияни, адже таким чином і представники влади, і автори проектів більш відповідально ставитимуться до витрати публічних коштів», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, у процесі співпраці авторів проектів із міською владою обов’язково враховуватимуться нові напрацювання у напрямі Громадського бюджету, які згодом, у разі необхідності, будуть внесені в нове положення.

«Тільки конструктивний діалог влади із громадськістю призведе до позитивних результатів роботи у впровадженні Громадського бюджету у місті Києві», – зауважив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]