Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Безпечний Марш рівності – можливість показати, що Київ – європейська столиця»

21 червня 2019 року, 13:14

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник закликав киян та гостей столиці підтримати пріоритети європейського розвитку і показати, що у Києві немає місця для дискримінації.

«Я закликаю всіх мешканців і гостей міста продемонструвати свою толерантність до всіх людей, незалежно від гендеру, сексуальної орієнтації, національності, віросповідання, кольору шкіри, фізичного стану, поглядів тощо. Адже мова йде насамперед про права людини, про право кожного з нас залишатись собою», – сказав Микола Поворозник.

Він додав, що, взявши впевнений курс на інтеграцію до європейської спільноти, українці прийняли за основоположні європейські цінності, основою яких є ліберальні фундаментальні права та свободи громадян, демократичні принципи державного устрою, верховенство права, соціальність держави.

«Наша Конституція гарантує рівні права та свободи і рівність перед законом. Кожен має право на свободу думки і слова, світогляду і віросповідання, на вільне вираження своїх поглядів чи переконань.  Кожному гарантується право на мирні збори, мітинги, походи і демонстрації. І ми як міська влада стоїмо на сторожі цих прав і свобод, маємо бути прикладом для всіх регіонів. Відкинувши особисті політичні, релігійні, суспільні чи інші переконання, ми повинні дбати про безпеку кожного. Разом з поліцією та організаторами працюємо над тим, аби Марш рівності пройшов безпечно, адже безпечний Марш Рівності – можливість показати, що Київ – справді європейська столиця», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Він нагадав, що Марш Рівності КиївПрайд 2019 відбудеться 23 червня 2019 року. У заході візьмуть участь представники дипломатичних місій, політики іноземних держав, представники міжнародних організацій, міжнародні спостерігачі, активісти, громадськість.

Під час заходу передбачено тимчасове обмеження руху автотранспорту та зміни маршрутів громадського транспорту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]