Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Із Банку грудного молока донорське молоко отримали 115 малюків»

07 серпня 2019 року, 9:36

Зі столичного Банку грудного молока донорське молоко отримали 115 малюків. Це передчасно народжені дітки, малюки, які з’явилися із критично малою вагою, та немовлята, які народилися хворими. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час ефіру на Українському радіо.

«Із 1 березня 2019 року у Банку грудного молока зібрано та оброблено понад 220 літрів материнського молока. Наразі Банк співпрацює із 31 доноркою. Послугами Банку користуються у випадках, коли мама у післяпологовий період із якихось причин не можу годувати дитину. Це може бути складний післяопераційний період, хвороба, прийом несумісних із грудним вигодовуванням ліків та важкі інфекції», – розповів Микола Поворозник. Він зазначив, що донорське молоко сприяє зміцненню імунітету, стану кишково-шлункової системи, нервової системи та навіть розвитку інтелекту.

За його словами, послугами Банку за необхідності (народжені раніше терміну або хворі новонароджені) можуть користуватися усі столичні пологові будинки.

«Щодо безпеки використання донорського грудного молока – запевняю: Банк працює відповідно до світових стандартів. Процес контролюється на усіх етапах: обстеження жінок-донорів, дослідження молока, пастеризації, яка гарантує мікробіологічну безпеку і збереження максимальної харчової цінності, та дотримання умов зберігання. Отримати молоко можна за призначенням лікаря-неонатолога пологового будинку», – підкреслив Микола Поворозник.

Він окремо додав, що послуга безкоштовна для обидвох сторін.

«Мами, які мають можливість поділитися молоком, – роблять це безкоштовно. Батьки малюків, яким необхідне донорське материнське молоко, отримують його теж на безкоштовній основі», – підкреслив Микола Повороник.

Нагадаємо, наразі триває Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.

Переваги грудного вигодовування для дитини:

  1. Забезпечує малюку надійний імунний захист;
  2. Знижує вірогідність синдрому малюкової смертності;
  3. Пришвидшує одужання, якщо малюк захворів;
  4. Покращує засинання;
  5. Знижує ризики розвитку ожиріння, цукрового діабету, підвищеного кров’яного тиску та інших хвороб у дорослому житті.

Переваги грудного вигодовування для матері:

  1. Налагоджує особливо близьких психоемоційних стосунків між мамою та дитиною;
  2. Стимулює вироблення окситоцину – гормону, що прискорює скорочення м’язів матки та повернення її до «до вагітного» стану;
  3. Допомагає повернутися до звичної ваги у здоровому темпі;
  4. Знижує ризик виникнення раку молочної залози та раку яєчників;
  5. Їжа для малюка – завжди з собою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]