Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Нивки» – наступна станція метро, де заплановано провести масштабну реконструкцію за програмою доступності (+фото)

27 квітня 2021 року, 15:27

«Нивки» – наступна станція метро, де заплановано провести масштабну реконструкцію за програмою доступності. Роботи проведуть за прикладом станції «Святошин». Наразі оголошено тендер на проект. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Зокрема, ми плануємо встановити підйомники, влаштувати тактильну плитку та навігацію, замінити турнікети та встановити двері зі збільшеною шириною дверних полотен. Це те, що допоможе маломобільним категоріям населення вільно пересуватися на станції», – написав Микола Поворозник.

Він зауважив, що обов’язково до процесу реалізації подібних проектів долучають членів Національної асамблеї людей з інвалідністю.

«Їхні рекомендації та коригування намагаємося максимально впроваджувати в рамках ремонтних робіт, що проходять на станціях метрополітену. До речі, загалом у столичній підземці 14 станцій обладнано за програмою доступності. Нещодавно роботи завершили на станціях: «Сирець», «Лук’янівська» та «Шулявська», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, окрім станції «Нивки» у пріоритеті на облаштування за програмою доступності «Хрещатик», «Вокзальна» та «Житомирська».

Реконструкція станцій метро за програмою доступності. Зустріч з Уповноваженим Президента України з прав людей з інвалідністю Валерієм Сушкевичем

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]