Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник привітав медичних сестер із професійним святом

12 травня 2022 року, 11:47

Сьогодні, 12 травня, відзначається Всесвітній день медичної сестри. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«І нехай події, що відбуваються сьогодні у країні, не дуже сприяють святковому настрою та саме цих людей хочеться привітати, подякувати їм за їхню роботу, за їх працю та незламність. Дорогі медичні сестри та медичні брати! Кожен з вас у ці часи на своєму місці наближує нашу перемогу: на лінії вогню, в операційній, відвідуючи тяжких хворих вдома або доглядаючи за пацієнтами у лікарнях. Ви робите те, що вмієте краще за все – даруєте надію на одужання і життя. І робите це в надскладних умовах воєнного стану. Дякую вам за відданість, за вашу майстерність за всіх, кого ви врятували та поставили на ноги! Із професійним святом вас, наші сестри милосердя!» – наголосив Микола Поворозник.

Як повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, у Києві допомогу мешканцям надають близько 30 тисяч молодших спеціалістів із медичною освітою. Це – медсестри, фельдшери, лаборанти, акушерки. Половина з них – трохи більше 15 тисяч – працюють у комунальних медзакладах. І більша частина молодшого медперсоналу – жінки. Майже 84 відсотки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]