Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: Ревакцинація від COVID-19 проводиться в пунктах щеплень на базі лікувальних закладів

19 серпня 2021 року, 13:08

Ревакцинація від COVID-19 усіма вакцинами, сертифікованими в Україні, проводиться в пунктах щеплень на базі лікувальних закладів столиці. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він зазначив, що на сьогодні у столиці зроблено 1 168 350 щеплень. Першу дозу отримали 728 777 містян, а дві дози – 439 573.

«Сьогодні столиця повністю забезпечена вакцинами від COVID-19. Їх достатньо для проведення як первинної вакцинації, так і для ревакцинації. Для того, щоб отримати повторну дозу вакцини, не чекайте на дзвінок і особисте запрошення. Через визначений термін запишіться до свого сімейного лікаря або у будь-який зручний медзаклад, де проводиться вакцинація», – закликав Микола Поворозник та пояснив через скільки часу потрібно ревакцинуватися.

За його словами, відповідно до інструкції використання вакцини терміни ревакцинації такі:

  • Pfizer-BioNTech – 21-28 днів;
  • CoronaVac/Sinovac Biotech – 14-28 днів;
  • Spikevax Moderna – 28 днів;
  • AstraZeneca – 4-12 тижнів.

«Якщо термін ревакцинації уже близько, а вас так і не запросили на процедуру – не зволікайте. Це саме той момент, коли ваша ініціатива вітається. Запишіться на друге щеплення самостійно», – підкреслив Микола Поворозник.

Нагадаємо, що у столиці вакцинуватися можна у 22 центрах масової вакцинації: у Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному на базі Міжнародного виставкового центру, а також у 21 мінівакцинальному центрі в кожному районі, які працюють на вихідних. Окрім того, вакцинуватися можна в кабінетах щеплень у медзакладах охорони здоров’я первинної ланки.

Окрім того, з 19 до 24 серпня у столиці працюватимуть мобільні пункти вакцинації від COVID-19.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]